fbpx

Törekvések

A hála

A hála eláraszt a gyógyító energia álló sugaraival. Ideje körülnézned és számba venned áldásaidat. Az, hogy milyen gazdag és gyümölcsöző bőséget tudsz teremteni életedben, attól függ, hogy mennyire vagy hálás azért, ami már a tiéd. Éhezéssel töltöd a napjaidat, annyira takarékoskodsz amiatt, amid még nincs meg? Odabent legbelül azt érzed, hogy nem számít, mit szerzel, mindig kevés, soha nem elég, vagy soha nem pontosan az, amire szükséged van? Esetleg másokhoz hasonlítod magad, és úgy érzed, hiányoznak bizonyos dolgok belőled és az életedből? Ideje megbocsátani magadnak azért, amit megteremtettél vagy nem teremtettél meg az életedben, szeretni magad azért, mert a legjobbat hozod ki magadból, és tudatosan eldönteni, hogy hálásan és megbocsátóan fogsz élni.

Béke

A világban úgy jön el a béke, ha saját életünkben is béke honol. Tesszük ezt azáltal, hogy olyan gondolkodási és kommunikációs módszereket választunk, melyek tiszteletteljesek és erőszakmentesek. Figyeld meg saját gondolataidat! Mivel töltöd az idődet? Elvesztél a haragban, a dühben, az idegességben, a sértődésben, vagy toleráns vagy, elfogadó, megértő és szeretetteljes? Nem kell szentté válnod ahhoz, hogy béke uralja az életed. Azt azonban el kell határoznod, hogy konfliktusaidat úgy oldod meg, illetve úgy irányítod érzelmi test részeket, hogy azzal előmozdítsd a béke uralmát. A béke nem a konfliktusok hiánya, hanem az az elhatározás, hogy a konfliktusokat a nagyobb öntudat elérésére és mások jobb megismerésére használod fel.

Megbocsátás

Létfontosságú az egészség és jólét szempontjából, hogy legelőször és legelsősorban magadnak bocsáss meg, s csak ezután fordítsd figyelmed arra, hogy másokra is ugyanezt a megbocsátást záporozd. A megbocsátás egyszerre menedék és utolsó tett, amikor minden más kudarcot vall.

Szeretet

Szeretet születésed jogán jár neked, akár van társad, feleséged, férjed, szeretőd, gyermeked, kedvend állatod, növényed vagy ásványod. A szeretet jelenléte benned és életedben senkitől és semmitől nem függ, csak tőled. A te hatalmadban áll elhatározni, hogy forráspontig töltöd-e az életedet szeretettel, vagy nem. Mindössze azt kell megváltoztatnod, hogyan jelenik meg a szeretet az életedben, azaz szeretned kell magadat. Nem adhatsz olyasmit, ami neked nincs. Legelőször is az Istenséggel való kapcsolatot kell helyreállítani. Ha hiányzik a szeretet az életedből, lépj kapcsolatba a forrással, hogy a szeretet beáramoljon az életedbe. Úgyhogy bocsáss meg magadnak, akármit is teremtettél az életedben, és kezdődjék a szeretet kora!

Türelem

A türelem akkor növekszik, amikor engedélyt adsz magadnak arra, hogy valaminek a megtételéhez felhasználd az összes szükséges időt és teret. Ez lehetővé teszi, hogy felfedezd saját egyedi ritmusod, és annak megfelelően tervezd meg az életed. Hasonlóképpen, miután kiterjesztetted magadra a türelem adományát, ideje kiterjeszteni másokra is. A türelem mûvelése révén egyszerûbbé válik az életed a belső síkokon. S mivel ami igaz a belső síkokon, az megnyilvánul a külső síkokon is, a türelem elegáns módszer arra, hogy pontosan a megfelelő mennyiségû energia felhasználásával valósítsd meg azt, mire szükséged van az életedben.