fbpx

Negatív érzelmek

A negatív érzések és gondolatok könnyen behatolnak a tudatalattinkba. Ez összefüggésbe kerül az egészség állapotával, ami idővel nem kívánatos következményekhez vezet. Sok kellemetlenséget okoz a megbántónak és magától értetődően a megbántottnak is a sértés és a megbántás. Különösen veszélyes az eltitkolt sérelem, melyen az ember hosszú idő elteltével sem tud felülkerekedni. Az emberek intuitív módon néha megkísérelik feloldani a bennük rejlő sértődöttséget pl. sírással, keze ügyébe kerülõ tárgy földhöz csapásával, stb. Amikor azonban az ember a sérelmet már hosszú ideje folyamatosan éli meg, annak veszélye, hogy az illetőre károsan hat, megsokszorozódik, ami ránk nézve is kellemetlen, hiszen gyűrűzik a környezetre.

A közelállókra hosszasan megsértődni soha nem szabad, mert nagyon szoros energia – kapcsolatban állnak velünk, és a következmények az egész családot érintik. Ezért ha megsértettek minket, elsősorban kérjünk bocsánatot saját magunk részére, mert megsértettük a minket megsértõt – ez blokkolja ránk és az őseinkre irányuló karmikus programokat, azokét, akik a helyzetet létrehozták. Utána kell bocsánatot kérnünk azért, mert azonnal nem tudtunk megbocsátani, és megsértődtünk. Csak ezután lehet megbocsátást kérnünk a minket megsértõre azért, mert megsértődött ránk és ezért sértett meg minket.

A lényeg az, hogy bármilyen sérelem esetén meg kell próbálni megérteni a megbántónkat és utána megbocsátani neki. Csak ilyen viselkedéssel lehet megsemmisíteni a hozott negatív programot, és megőrizni a lelki harmóniánkat. A felfokozott negatív érzések, pl.: harag, irigység, kapzsiság stb. földhöz ragadttá teszi az embert és pusztítólag hat saját szervezetére. De személyes karma is beletartozik a különböző csoportokba (család, nép, faj) és szálaival beleszövődik a mindezen csoportokat összegyűjtő karma szövetébe. Ahhoz, hogy az emberi karma legáltalánosabb fogalmait megvilágítsuk, a bonyolult szövedékbõl három olyan erőt kell kiemelnünk, amelyek az emberi sorsot építik. Az ember gondolata – Ez az erõ az ember jellemét építi. Olyan az ember, amilyenek a gondolatai. Az ember vágyai és akarata – Ezek ugyanannak az erőnek az ellentétes pólusai, amely erő összekapcsolja az embert vágyainak tárgyává, és abban az irányba hajtja, amelyben vágyai beteljesülnek.

Az ember tettei – Ha az ember tettei más embernek örömet és boldogságot hoz, ugyanolyan örömben, boldogságban lesz osztályrésze. Ha viszont bánatot, és szenvedést okoz, ezt mástól is visszakapja ugyanolyan mértékben. Amikor az ember teljesen megérti ezt a három alkotórészt, amelyből a karma törvénye létrejött és jól alkalmazza azokat, akkor válik az ember sorsának uralkodóvá.

Figyelmébe ajánlom mindenkinek, akik hajlamosak negatív gondolkodásra. A fent írtakat naponta legalább egyszer kellő figyelemmel olvassák el. Úgy az a tudatalattiba beépülve gondolataik, vágyaik és tetteik a tudatosság szintjére tudják emelni.