fbpx

Negatív érzelmek és karma

A negatív érzések és gondolatok könnyen behatolnak a tudatalattinkba. Ez összefüggésbe kerül az egészség állapotával, ami idővel nem kívánatos következményekhez vezet.

Sok kellemetlenséget okoz a megbántónak és magától értetődően a megbántottnak is sértés és megbántás. Különösen veszélyes az eltitkolt sérelem, melyen az ember hosszú idő elteltével sem tud felülkerekedni. Az emberek intuitív módon néha megkísérelik feloldani a bennük rejlő sértődöttséget pl. sírással, keze ügyébe kerülő tárgy földhöz csapásával, stb. Amikor azonban az ember a sérelmet már hosszú ideje folyamatosan éli meg, annak veszélye, hogy az illetőre károsan hat, megsokszorozódik, ami ránk nézve is kellemetlen, hiszen gyûrûzik a környezetre.

A közelállókra hosszasan megsértődni soha nem szabad, mert nagyon szoros energia – kapcsolatban állnak velünk, és a következmények az egész családot érintik. Ezért ha megsértettek minket, elsősorban kérjünk bocsánatot saját magunk részére, mert megsértettük a minket megsértőt – ez blokkolja ránk és az őseinkre irányuló karmikus programokat, azokét, akik a helyzetet létrehozták. Utána kell bocsánatot kérnünk azért, mert azonnal nem tudtunk megbocsátani, és megsértődtünk. Csak ezután lehet megbocsátást kérnünk a minket megsértőre azért, mert megsértődött ránk és ezért sértett meg minket.

A lényeg az, hogy bármilyen sérelem esetén meg kell próbálni megérteni a megbántónkat és utána megbocsátani neki. Csak ilyen viselkedéssel lehet megsemmisíteni a hozott negatív programot, és megőrizni a lelki harmóniánkat.
A felfokozott negatív érzések, pl.: harag, irigység, kapzsiság stb. földhöz ragadttá teszi az embert és pusztítólag hat saját szervezetére.

De személyes karma is beletartozik a különböző csoportokba (család, nép, faj) és szálaival beleszövődik a mindezen csoportokat összegyûjtő karma szövetébe.

Ahhoz, hogy az emberi karma legáltalánosabb fogalmait megvilágítsuk, a bonyolult szövedékből három olyan erőt kell kiemelnünk, amelyek az emberi sorsot építik.

Az ember gondolata – Ez az erő az ember jellemét építi. Olyan az ember, amilyenek a gondolatai.

Az ember vágyai és akarata – Ezek ugyanannak az erőnek az ellentétes pólusai, amely erő összekapcsolja az embert vágyainak tárgyává, és abban az irányba hajtja, amelyben vágyai beteljesülnek.

Az ember tettei – Ha az ember tettei más embernek örömet és boldogságot hoz, ugyanolyan örömben, boldogságban lesz osztályrésze. Ha viszont bánatot, és szenvedést okoz, ezt mástól is visszakapja ugyanolyan mértékben. Amikor az ember teljesen megérti ezt a három alkotórészt, amelyből a karma törvénye létrejött és jól alkalmazza azokat, akkor válik az ember sorsának uralkodóvá.

Alapvetően három karma fajtát különböztetünk meg:

Érett karma – választás szabadsága a múltban volt, a jelenben már csak az adósságok megfizetése következik. Az érett karma meghatározza a földi élet hosszát, a fizikai burok sajátosságait, rokonokat, barátokat, ellenségeket, társadalmi viszonyokat, az agy és idegrendszer felépítését, lelkierő korlátait, az átélhető örömöt, és bánatot. A karma törvényei a legszigorúbb, ugyanakkor a legigazságosabb, univerzum törvényei közzé tartoznak. Ezért nem mondható senkire, hogy az élete, sorsa előre meg van írva. Az embernek itt is meg van a lehetõsége, hogy irányíthatja életét, sorsát, ha felismerjük előző életeinkből hozott karmáinkat. Miként ismerhetjük fel karmáinkat? Ha tudatosan figyelünk a minket ért “csapásokra”, betegségekre, rossz rokoni kapcsolatokra. Ezekért sohasem szabad másokat hibáztatni, ezeket a feladatokat, karmákat, mi magunk hoztuk létre magunknak, valamelyik előző életeinkben. A választás lehetősége még akkor meg volt, de nem éltünk jól vele, rosszul döntöttünk, ezért most fizetnünk kell. Fizetni, nagyon kevés ember szeret az élet bármely területén. De itt nagyon nagy a tét. Ha felismerjük, a karma ledolgozásával előrébb juthatunk fejlődésünkben. Kevesebb szenvedést kell később átélnünk. A következő életbe nem kell már ezekkel a feladatokkal szembenéznünk, előrébb juthatunk a fejlődés útján. Vannak, akik azt mondják Én most akarok jól élni, most akarok boldog lenni. Az így gondolkodóknak felhívom figyelmüket, sok, sok életen át ezt tartották szem előtt, és életről – életre körbejártak ki kerülve a karma ledolgozását és helyben jártak. Ismételték ugyanazon problémákkal telt életeket. Az adósságunkat azonban meg kell fizetni. Azonban, ha alázattal viseljük sorunkat, szívesen fizetünk az előző életekben elkövetett hibáinkért, és hálásak vagyunk azért, hogy lehetőséget kaptunk, és kijavíthatjuk elkövetett hibáinkat. Így könnyebben megszabadulunk a karma súlyától. A sorsunkon csak így enyhíthetünk és tehetjük jobbá az életünket.

Rejtett karma – Ezek a múltból érkező hajlamok. Megváltoztathatók, erősíthetõk, gyengíthetők vagy teljesen megsemmisíthetők, jellegüktõl függõen. A gyarló hajlamokkal való küzdelem a karma alkotó részévé válik. – pl. betegségek.

Születendő karma – Gondolataink, kívánságaink, vágyaink és tetteink által keletkezik. Ez a karma az ember teremtő ereje. A születendõ karma jelen életünkben jön létre, életünkben itt van a legnagyobb lehetõségünk, hogy javítsuk életminőségünkön, elkerüljük azokat a nehéz élethelyzeteket, betegségek jelenlétét, ha felismerjük kialakuló hibáinkat, elkövetett bûneinket. Ha képesek vagyunk tudatosan élni, könnyen felismerjük, ha valamilyen “sorscsapás” betegségek vagy bármilyen nem várt negatív változás életünkben létrejön. Visszatekintve életünkre, kis önkritikát gyakorolva könnyen rájövünk azokra a hibáinkra, amiért már meg is kaptuk a “büntetést” betegségek vagy más formában. Mit tehetünk? Javítsuk ki azokat a hibáinkat, amiket karma formában kaptunk, amit jelen életünkben követtünk el, hoztunk létre, helyette jó cselekedetekkel érjük el a pozitív karma születését, alakítsunk ki egy jó tulajdonságot, amivel idáig nem rendelkeztünk.

Egy példa a születendő karma kapcsán:

Egy 30 éves férfi keresett fel súlyos prosztata problémák és merevedési zavarok miatt. Kezelés előtt minden esetben ránézek a páciensre, van-e valamilyen karmikus összefüggés a betegsége kapcsán. Az eredmény pozitív lett. Így kezelés lehetősége is lekorlátozódott. Szerencsém volt, mert már a kezelés előtti beszélgetésen megállapítható volt ezotéria iránti nyitottsága, így elmondtam, a betegségek jelen életben létrehozott karma miatt jöttek létre.

Tapintatosan kértem, vizsgálja át jelen életét, milyen negatív cselekedetből létrehozott karma okozhatja. Nem kellett sokat gondolkodnia, el is mondta rögtön, pedig nem kértem csak annyit, ha megvan, javítsa ki a karmát. Ami a teljes gyógyulás érdekében elengedhetetlen.

A negatív gondolatformák, cselekedetek, amitől a karma létrejött: nőkhöz való viszonya, kapcsolataiban előforduló rossz kalandok, nőket csak a szex eszközének tartotta. Tartós kapcsolat, házasság elképzelhetetlen volt számára. Beszélgetésünk után megígérte, komolyan elkezd dolgozni jelen karmája átalakításán. Hihetetlen akarattal formálta át eddigi gondolatformáit, nézeteit a nőkről – a karma, amiért a betegségek jelen voltak, megszûnésnek indult.

Az eredmény: nagy ütemben elkezdõdött a gyógyulás, majd teljesen meggyógyult. Végül kialakult egy harmonikus párkapcsolat.