fbpx

Az auráról

Az aura egy energiahalmaz, amely minden egyes dolgot körülölel. Az élő szervezetek részeinek magasabb a rezgése, ezért a fák,  növények, állatok és emberek energiatere könnyebben érzékelhető.  Az egészséges ember aurája tojás alakú és kb. 2,5 – 3 méter a kiterjedése. A gyógyítóknak, mestereknek, spiritualitással erősen foglalkozó személyeknek ettõl jóval nagyobb is lehet. 

Az aura tulajdonságaiból (szín, méret, alak) következtethetünk az ember általános állapotára: a színük és erősségük folyamatosan változhat,  attól függően,  hogy mi megy végbe az életünkben. A stressz, az érzelmi feszültségek, negatív gondolatok összeszûkítik az aurát, azáltal  nagyobb esélyt hagyva a betegségek beférkõzésének a szervezetbe.
A természettel való kapcsolat – akár egy séta a fenyőerdőben vagy egy növény, egy állat érintése, megpillantása is – tisztít és harmonizálja auránkat, de energiát sugároznak a különböző kristályok, féldrágakövek, drágakövek is, mely rezgések könnyen átvehetők és használhatók az emberi szervezet számára.

Már időszámításunk előtt is tanulmányozták ezt a különleges energiamezőt, és egészen napjainkig folynak a vizsgálatok az aura létezésének alátámasztására. A vizsgálatok is azt bizonyítják, hogy az emberi testből egy sugárzás mérhető, melynek egy frekvenciahulláma van. Ezek a frekvenciasávok a kék és violaszínnél lévő plusz sávokat leszámítva a szivárvány színeihez képest fordított sorrendben vannak. Ezek a színfrekvenciák nem azonosak a fény vagy a festék frekvenciáival.

Az aura a fizikai testet körülvevő és átható, fénylő test, mely jellegzetes sugárzást bocsát ki az értelmi, érzelmi és fizikai energiák kölcsönhatásaként. Minden atomi szerkezetû dolognak van saját energiatere. 
Az aura az emberi testhez közvetlenül kapcsolódik, feladata, hogy védje a fizikai és az emberi asztráltestet, illetve energiatartalékként funkcionál, amelyet szükség esetén az ember felhasználhat. Az emberi aura mérete, alakja, fénye, színharmóniája, épsége függ az ember lelki, érzelmi és fizikai állapotától.

Negatív energiák felhalmozódhatnak az aura egy-egy pontján. Ezek a stresszes energiaállapotok idővel az alatta és környezetében  lévő testrész megbetegedéséhez vezethetnek.
A fizikai testet ért sérülések az aura első rétegében jelentős kárt tesznek, ezáltal megbillen az asztráltest egyensúlya. Súlyosabb esetben energiahiány, sokkállapot léphet fel, amely kihat a teljes testi-lelki egyensúlyra.

Uralkodó érzelmeink energiáinak színe, sugárzása áthatja egész auránkat, árulkodik gondolatainkról, szokásainkról, személyiségünkről. Az aura testi-lelki egészségünkkel és érzelmi világunkkal szoros kapcsolatban van.

Az aura kutatói,  megalkották az aura elméleti modelljét, melyek az aurát több rétegre osztják. Ezek az egymást követõ rétegek úgy veszik körül egymást, hogy a következõ réteg minden esetben átfedi az összes előtte levő réteget. Megállapították, hogy a testből kifelé haladva minden következő auratest finomabb szubsztanciából és magasabb rezgésszámból áll, mint az általa körülvett és lefedett auraréteg.

Az embernek hét aurateste határozható meg:

A páratlan rétegeknek határozott struktúrája van, viszont a páros rétegek állandó mozgásban lévõ színes részekből állnak. Ezeket a rétegeket folyadékszerû részek töltik ki, ezért ezeknek nincs határozott formája.  Az aura alapvetõ feladata az, hogy védje a fizikai és  energiatestet  (asztráltestet), másodsorban energiatartalékként is szolgál, amelyet szükség esetén az ember felhasznál.

1. Az első auraréteg az ún. Étertest, amely pár cm vastag, kékesfehér színű energiavonalakból áll, feladata a fizikai test védelme a káros sugárzásokkal szemben.  A fizikai testet ért sérülések,  műtéti hegek jól látszanak benne.  Ehhez a szinthez kapcsolódik a fizikai érzetek, fájdalom, öröm, élni akarás a test autonóm működése. Fizikai aura rétege az élőlényeken kívül az élettelen dolgoknak is van,  csak kisebb. 

2. A második auraréteg az érzelmi test, mely kb 2,5-8 cm vastagságú.  A vágyak, érzések szintje.  Itt nyilvánulnak meg érzéseink,  itt zajlik érzelmi életünk. Tisztasága vagy foltossága érzelmeinktől függ. Tiszta érzelmek esetén ragyogó, éles. A negatív érzelmek foltossá, piszkossá, vékonnyá teszik ezt az auraréteget. Pillanatnyi érzelmeink is ezen a szinten jelennek meg,  különbözõ színû érzelmi energiák formájában.  Ezeknek az energiáknak a színe az érzéseinktõl függően változik.  Pl. szerelem-rózsaszín,  harag-vörös,  keserűség-fekete, de a réteg a szivárvány minden színét tartalmazza. 

3. A harmadik auraréteg a mentális test. A gondolatok és a mentális folyamatok, a lineáris gondolkodás valamint az ember egészségével kapcsolatos információkat tartalmazza. A réteg a fej és a váll körül sugárzó sárga fényként jelentkezik, mely végigmegy a test körül. Vastagsága 8-tól 20 cm-ig terjedhet. Ez a réteg a tiszta világos gondolatainktól sugárzó rétegként kell, hogy megjelenjen.

4. A negyedik aurarétegben spirituális érzelmeink nyilvánulnak meg, de egy sokkal magasabb szinten. Nem a gyorsan múló vágyak, hanem tartós, mély érzések helye. Az embert vágyai éltetik,  élete folyása a vágyai irányát követi.  A gyorsan múló vágyak nem jelennek meg,  csak azok,  amelyek után tartósan vágyódunk,  ha ezekrõl lemondunk akkor a képek szertefoszlanak. Ez a szint fontos tájékoztató a jellemünkről,  erkölcsi alapelveinkről. Az egész emberiséget átfogó szeretetünk itt jelenik meg. A sixtusi réteg az összekötő réteg a fizikai és a szellemi síkok között

5. Az ötödik auraréteg a  magasabb rendű akarattal van összefüggésben, itt a cselekedeteinkért való felelősségvállalás szintje helyezkedik el.

6. A hatodik auraréteg a felsőbbrendű természetes szeretettel van összefüggésben, a minden életet átölelő, minden élő védelmének és gondoskodásának szintje.

7. A hetedik aurarétegben az isteni tudat integrálódik a fizikai és a spirituális tudat között. A gyógyítók innen kérik és kapják a gyógyításhoz szükséges energiákat.

Az aura sérülései

Az aura formája nem mindig tojás alakú. Ha sok ember tartózkodik egyszerre egy helyen, akkor összenyomják egymás aura burkát. Illetve a fizikai testet ért sérülések az aura első rétegében kárt tehetnek,  átszakíthatják azt. Az aura többi rétegének a fizikai erő nem tud ártani,  de negatív energiák felhalmozódhatnak benne.  Az aura nagysága változó. A réteg vastagsága az ember lelki erejétől,  lelki szilárdságától és egészségi állapotától függ. A rétegek eltűnhetnek,  de a kép megmarad,  és a réteg is újraépülhet egy idő után.

Az aurát meg lehet tisztítani a negatív energiáktól,  de tökéletesen csak a 3-4. szintig. Azon felül már csak Isteni szintről lehet a tökéletes tisztítást megvalósítani. A tisztítás megkönnyebbülést,  jobb közérzetet biztosít,  mert megszabadulunk a negatív energiáktól.