fbpx

Az alternatív gyógyászatról

Csontdaganat és kismedencei áttétek kezelése 
L. A. 65 éves budapesti férfi
2010.07.09-én keresett fel a rendelőmben.

Egy matematikával és fizikával foglalkozó férfi prosztatadaganat alternatív kezelése miatt keresett fel. Kemoterápiázták, majd sugarazták – ezek ellenére a betegség továbbterjedt: a kismedencei áttétek keletkeztek, a combcsontjában is kialakult a csontdaganat, a prosztatadaganat problémája mellett. Kezelése az orvosok szerint már nem lehetséges, így alternatív módszerek irányába fordult a daganat ellen. E-mailben felkeresett, esetét leírta. Ezután egy egyeztetett időpontban felkeresett rendelőmben – többször kiemelte személyének fontosságát, tudományos hátterének elismerését várva, hogy kiemelt tisztelettel foglalkozzam vele. Nagyon sokat kérdezett, amit a lehető legnagyobb türelemmel fogadtam és a technika elemeibe is kezdtem beavatni – természetesen csak addig menve, míg úgy ítéltem, nem zavarom meg a világképét.

Ő egyre kíváncsibb volt és a fizikai törvényekre alapuló tudományos magyarázatot várt tőlem. Majd tudtára adtam: a kezelése ideje nem teszi lehetővé, hogy állandóan ezzel foglakozzunk, mert nagyon sok olyan ismeret hiányában van, aminek híján nincs értelme errõl tovább beszélni.

  • “Én pszi-sebész vagyok, Ön fizikus – én nem értek a fizikához, Ön nem ért a gyógyításhoz: fogadjuk el így egymást.” Még hozzátettem:
  • “a kezelése idejéből negyed óra áll rendelkezésre konzultációkra. Viszont ha nagyon akarja, köthetünk egy egyességet: ha Ön Albert Einstein relativitás elméletét el tudja nekem magyarázni negyed óra alatt úgy, hogy meg is értsem, én is elmagyarázom az általam alkalmazott technikák működési mechanizmusait.”

Innentől megszűntette már – már zavaró kérdéseivel történő ostromlását. A kezeléseken innenől elfogadott mindent, tudományos magyarázat nélkül.

Eljött az első nagy nap, mikor megállapítottam nála, hogy a csontdaganat és a prosztatadaganat alternatív kezelése eredményes, a betegség a főbb területekről eltűnt. Megdöbbenve rám nézett, mikor közöltem vele, hogy a prosztatadaganatból és a csontdaganatból meggyógyult. Megkérdezte:

  • Ön ezt honnan tudja?” Válaszom:
  • “csak fogadja el, hogy tudom.”

Kértem, menjen el az orvosához, kérjen egy ellenőrző vizsgálatot. Megfogadta, hogy elmegy és hozza a leleteket. Közben heti rendszerességgel járt tovább kezelésekre hozzám, mert még a kismedencei áttétek nem húzódtak vissza teljesen. Eljött a második nagy nap, mikor a vizsgálati eredménnyel jött a kezelésre. Az előtte lévő pácienssel végeztem, ő már a rendelő várójában várt. Korábban jött kicsivel, mint vártam. Mosolyogva ráköszöntem, Ő mogorván köszönt vissza. A várakozási idő alatt is végig mogorva volt. Én határozottan éreztem, hogy rendben van minden. Azt is éreztem, hogy csak tesztelésből viselkedik ilyen mogorván. Ezután behívtam a rendelőmbe, leültettem, majd különösebb kíváncsiságot nem mutatva megkérdeztem, hogy van?

  • “Gondolja, ha nem lennék jól, itt lennék?” – jött a mosolygós, boldog válasz és közölte: minden vizsgálat negatív. Ekkor jött el a harmadik nagy nap és kijelentette:
  • nem baj, ha nem értek semmit abból, hogy Ön mit csinál velem: a lényeg innentõl az, hogy itt tényleg működik valami.”

Pár hét után újból megkértem, menjen el orvosához és kérjen időpontot ellenőrző vizsgálatra, mert megszűntek a kismedencei áttétek. Ekkor már nem kérdezte meg: „Ön ezt honnan tudja” – még járt kezelésekre. A csontdaganatból gyógyulás utáni kezelése már csak levezető kezelések voltak, ami szükséges egy hosszabb kezelés sorozat után. Eljött a negyedik nagy nap, mikor az utolsó ellenőrző vizsgálat után megjelent rendelőmben, de már nem játszott szerepet, csak boldogan mutatta a negatív vizsgálati eredményeket és mosolyogva hozzátette:

  • “az orvosaim kissé zavarba voltak, mert nem találtak semmilyen magyarázatot a gyors és számukra hihetetlen felépülésemre. De hát ez az Ő gondjuk” – mondta mosolyogva.

Nem volt könnyű eset, illetve egyszerűen kezelhető páciens, de tudom, hogy sok mindenre megtanított engem is. Például a türelemre és kitartásra, elfogadásra.

Az üzenetem: nem baj, ha nem érted hogyan működik a világ körülötted, csak fogadd el, hogy érted működik.