fbpx

A rezonancia törvénye

Vannak különböző szellemi törvények, amelyek lelki síkon léteznek, és a mi világunkban igazságok formájában jelennek meg. A rezonancia törvénye ezek közé tartozik. Ez azt mondja ki, hogy minden meggyőződésünk, amit gondolkodásunk és tudatunk igaznak talál, kisugárzik, és ugyanazt vonzza kívülről magához, azaz megerősíti világnézetünket.

Ha az erőszak számunkra valóság, akkor harc lesz a gondolatainkban, és erőszakot fogunk magatokhoz vonzani a külvilágból is. Ha az életöröm a meggyőződésünk, akkor humor és nevetés van a belső világotokban, és ennek megfelelő tapasztalataink lesznek az életben. Ha az a meggyőződésünk, hogy szegény, védtelen áldozatok vagyunk, akit a környezete eltapos, akkor ezeket a tapasztalatokat hívjuk be az életünkbe. Auránk szinte ezt kiáltja: „Azt hiszem magamról, hogy áldozat vagyok! Kérek megerősítést erre a hiedelemre!”

Van egy másik ismert mondat is, amely egyszerű szavakkal fogalmazza meg a rezonancia törvényét: Mint bent, úgy kint. Mint fent, úgy lent. Ez azt mondja ki, hogy azokat a dolgokat, amik már jelen vannak az életetekben, azokat a meggyőződéseket, amelyeket másoktól ellenőrzés nélkül átvettük, behívjuk az életünkbe, és meg is éljük.