fbpx

Szklerózis multiplex alternatív kezelése

K. L. 26 éves budapesti, szklerózis multiplexben szenvedõ férfi
2009 áprilisában telefonon jelentkezett be kezelésre

Diagnózis:
Orvosi diagnózis szklerózis multiplex. A beteg rosszul járt, egyensúlytartási rendellenesség, remegés. A látási zavarai is elég súlyosak voltak, rosszul érthetõ, nem jól artikulált beszéd. 
2009. április 2.-án jelent meg elsõ alkalommal rendelõmben konzultáción kérte, hogy kezeljem ki a szklerózis multiplex betegségébõl. Elmondtam, amennyiben szorosan együttmûködik velem a terápia folyamán, elvállalom a kezelését. 
A konzultációt követõ héten megkezdtem a kezelését. A pszi-sebészeti energiaközlõ beavatkozás heti rendszerességgel történt, az elsõ 4 kezelés elsõ szakaszán a kezelõ asztalon az erõs kéz és lábremegés szinte folyamatos volt. A kezelések végéhez közeledve a remegések fokozatosan enyhültek. A hatodik kezelés után kezelés közbeni idõszakra és az azt követõ 3-4 napra a remegés teljesen megszûnt és javult a beszédkészség is. Enyhültek a szklerózis multiplex okozta tünetek. 
Mivel a kezelés heti egy alkalommal történt, ennek idejére a remegés újra ismétlõdni látszott, de már kisebb mértékben. A tizedik kezelést követõen a remegés megszûnt, az egyensúlytartási rendellenesség is majdnem teljesen eltûnt. Napi rendszerességgel sétált, erõnlétét fokozatosan elkezdte visszanyerni, a séta hosszát rendszeresen nyílvántartotta és fokozatosan növelte. A tizenötödik kezelést követõen jelentõsen tovább erõsödött, és látás javulás is tapasztalható volt – ezt követõen a látását is folyamatosan kontrollálta. A tizenötödik kezelést követõen levezetõ kezelésbe kezdtünk, azaz csökkentettük a kezelések sûrûségét. Áttértünk kéthetes, majd háromhetes és négyhetes ciklusokra. Háromheti ciklusig háromszor ismétlõdött a szklerózis multiplex kezelése. A négy hetes ciklust ötször ismételtük meg. 
Történet a kezelés után: 2009.szeptember.9. Összesen 26 kezelés. A beteg fizikai erejét visszanyerte, járása teljesen stabil, a látása is jelentõsen javult. A szklerózis multiplex kezelése eredményesnek bizonyult.