fbpx

6 éves szegedi kisfiú gerincvelő daganat kezelése

P. Zoltán 6 éves szegedi kisfiú gerincvelő daganat kezelésének története.
2013.01.12.-én keresett fel rendelõmben Édesanyja és Édesapja kíséretében.

Orvosi diagnózis: A baloldali végtagok részleges bénulása járászavar, koordinációs nehézségek, gerincvelõben a háti 4-es csigolyatest magasságában borsó nagyságú daganat.

A szülők elmondása szerint CT vizsgálat kimutatta ki a háti 4 – es csigolya részben lévő kb. 7 mm-es daganat jelenlétét. A szövettan vizsgálat elvégzése kockázatos volt, ezért a szülők nem vállalták. A tumor eltávolítás műtéti úton nem volt megoldható, mert a daganat a gerincvelõ közepén helyezkedett el. Az orvosok a sugárterápiát is kockázatosnak tartották, így a szülők ezt sem vállalták. A szülők az állandó kontroll vizsgálat mellett elkezdtek kutatni alternatív gyógymódok után.  Az interneten keresgéltek a daganatos betegségek eredményes kezelése után kutatva és így találtak rá rendelőnkre.  

A szülõk felkértek, kezeljem a gyermeküket – a kezelést egy konzultáció után megkezdtem, majd a kezelés után a szülőket megkértem, járjanak tovább orvosi kontroll vizsgálatra, és a gyermeket ők is figyeljék, mert a legkisebb változás is fontos lehet. A harmadik kezelés után a szülők ismét kontroll vizsgálatra vitték a kisfiút és az orvos legnagyobb megdöbbenésére az addig mozdulatlan bal karját vállmagasságig felemelte. A kezelésekre heti rendszerességgel eljártak, a kisfiú állapota folyamatosan javult, a végtagok részleges bénulása, a járászavar, a koordinációs nehézségek fokozatosan csökkentek.

Történet a kezelés után: 2013. 05.17.-én a kisfiú teljesen felépült, sportolni kezdett, hogy erősítse legyengült végtagjait. A szülõkkel a kapcsolatot sokáig tartottuk, elmondták, hogy sokan érdeklődtek a kisfiú gerincvelő daganatból gyógyult története iránt.