fbpx

A lumbális gerinc sérülés és idegbecsípődés alternatív kezelése

G. J. Budapesti férfi 
keresett fel e-mailben, amit Önök is elolvashatnak:

“Üdvözlöm!
Édesanyám 83. évében van. Néhány évvel ezelõtt fenékre esett, megroppant két deréktáji csigolyája. Eleinte ritkán, idén már egyre sûrûbben szenved enyhébb vagy erõsebb derékfájdalom miatt. Kezelése ilyenkor nem megoldható, napokig mozgásképtelen a fájdalmaktól. Megoldásként csontkovácsra gondoltunk. Mindegyikük RTG felvételt és csontritkulás vizsgálati eredményt kért. A vizsgálatokat elvégeztettük. Az eredmények ismeretében egyikük sem vállalt beavatkozást. A csontritkulás kezelése már nem volt megoldható az orvosok szerint. Korához képest nincsenek más betegségei. Gyógyszereket nem szed, kivéve fájdalomcsillapítót.
Van-e remény fájdalommentes életre, esetleg gyógyulásra a lumbális gerinc sérülés és idegbecsípõdés alternatív kezelése menyire hatékony?
Elõre köszönöm válaszát.
Tisztelettel: G. J.”

Az idõs asszony kezelését elvállaltam, annak ellenére, hogy súlyos csontritkulás volt diagnosztizálva nála és megsérültek a 3-as és 4-es lumbális csigolyáják és súlyos idegbecsípõdés is keletkezett. 

Ennek ismeretében és a gyógyulás reményében a férfi elhozta az édesanyját a rendelõmbe. Az idõs hölgy, mikor meglátta, hogy csak néhány lépcsõn lehet csak feljutni a rendelõmbe, pánikba esett. Arra hivatkozva, hogy Õ nem tud tíz lépcsõfokon feljönni, a fia segítségért telefonált az idõs asszony unokájáért, akivel közösen felemelték és behozták a rendelõbe és felfektették a kezelõasztalra.

Történtek az elsõ kezelések után: Egy órás kezelés után a megbeszélés szerint kiszóltam a váróba, hogy vegyék le a hölgyet az asztalról, de mire visszamentem a rendelõbe a hölgy már a kezelõ asztal mellett állt, nem kis meglepetést okozva a családjának. Az idegbecsípõdés kezelése elsõ alkalommal sikeres volt. A további problémák a csontritkulás kezelése miatt újabb idõpontot igényelt, tájékoztattam, hogy a kezelések alkalmazásával beindítható a csontképzõdés, de ez egy kicsit hosszabb kezeléssorozatot igényel. Egy hét múlva megjelentek a kezelésen; az idõs hölgy már nem a gerinc idegbecsípõdés miatt panaszkodott, elmondta, a jobb térdét nem tudja behajtani és a járásban jelenleg ez okoz neki fájdalmat. Kérte, hogy nagyon szeretné, ha ezen a problémáján is tudnék neki segíteni.

Szemrevételezéssel rögtön tapasztalható volt az izomzsugorodás, így csak roggyant térdel tudott járni, ami igen megterhelõ lehet még egy fiatal szervezetnek is.

Történt a második kezelés után: Kb. egy órás kezelés alkalmazása után a térdet tökéletesen, fájdalomtól mentesen ki lehetett egyenesíteni és vissza lehetett húzni a normális mértékig. Késõbb a család még több tagját kezeltem különbözõ problémákkal. Kezeléseik alkalmával többször érdeklõdtem az idõs hölgy hogylétérõl, beszámoltak: a nagymama a kertben gyomlál és kapálgat, elmúltak a fájdalmai.